Krkonosskerozhledy.cz

O nás Média Fotogalerie Kontakt
 

Kam vyrazit

RSS Feed

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Jít zpět

Jít zpět

Justin Adams & Mauro Durante

Justin Adams & Mauro Durante

Klikněte pro zvětšení obrázku.

Termín: So 22.04.2023

Region: Trutnovsko

Sobota 22. dubna v 19:00 hodin - Síň Bohuslava Martinů Trutnov

Justin Adams & Mauro Durante

Kytarista Justin Adams, spoluhráč Roberta Planta, nás na Jazzinci už okouzlil se svým projektem JuJu, nyní přijede spolu s italským houslistou a hráčem na rámový buben Maurem Durantem. Adamsovo sólové album Ribbons bylo zařazeno časopisem Songlines mezi nejlepších 50 alb uplynulé dekády.

Hudební cesta kytaristy Justina Adamse vedla přes post-punk, rock i blues, oproti tomu italský houslista a hráč na rámový buben (frame drum) Mauro Durante prošel cestou tradičního folklóru a tranzu jihoitalských tarantel, jejichž základy leží na obou pólech lidských emocí – zuřivosti i euforie. Justin Adams, kytarista, skladatel, člen Robert Plant & Sensational Space Shifters, producent zásadních alb Tinariwen a Rachida Tahy, na nichž vynikl Adamsův smysl pro severoafrický groove. Spolupracoval také třeba s Jah Wobble nebo Sinead O’Connor, inspirován duchem londýnské post-punkové scény.

Spolupráce Adamse s Durantem se zrodila během koncertu na legendárním festivalu Notte de Taranta v Apulii, kde vystupoval Durante společně s Ludovicem Einaudim, v jejichž vystoupení se mísily nálady přesahující melancholii tranzovních rytmů Taranty nebo blues. Durante v roce 2018 se svou kapelou Canzoniere Grecanico Salentino vystoupil na festivalu BBC Proms (na tomto koncertě hostoval i Justin Adams), kde vyhráli ocenění za nejlepší kapelu v rámci Songline Music Awards (toto ocenění je ekvivalentem k filmovým Oscarům ve světě World Music).

 

Vstupné: 390 Kč - https://uffo.enigoo.cz/app/tickets/events/2198 

 

 

GPS: 50.55673983562636, 15.910270355839907

Zobrazit polohu na mapě

Naplánujte si trasu (přes google mapy)

Jít zpět

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás