Krkonosskerozhledy.cz

O nás Média Fotogalerie Kontakt
 

Kam vyrazit

RSS Feed

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Jít zpět

Jít zpět

KRÁLOVÉDVORSKÝ CHRÁMOVÝ SBOR A JEHO HOST

KRÁLOVÉDVORSKÝ CHRÁMOVÝ SBOR A JEHO HOST

Klikněte pro zvětšení obrázku.

Termín: Čt 20.04.2023

Region: Trutnovsko

Čtvrtek 20. dubna v 19:00 hodin - Husův sbor CČSH Dvůr Králové nad Labem

KRÁLOVÉDVORSKÝ CHRÁMOVÝ SBOR A JEHO HOST

Královédvorský chrámový sbor
MgA. Vít Havlíček - sbormistr a varhany
Gustáv Beláček - bas

Během večera zazní skladby J. S. Bacha, W. A. Mozarta, J. Haydna, A. Dvořáka ad.

Koncert se koná v Husově sboru Církve československé husitské na adrese Legionářská 1311, Dvůr Králové nad Labem.

Vstupenky zakoupíte v divadelním předprodeji nebo na místě v den konání koncertu. Předplatitelé i zde uplatní svou abonentní vstupenku.

Hostem sboru na tomto koncertě bude sólista Slovenského národního divadla v Bratislavě Gustáv Beláček, který již vystoupil na prestižních pódiích v Paříži, Londýně, Ženevě, Bruselu, ale i v USA, Japonsku, Argentině, Izraeli a dalších zemích světa.
 
Basista Gustáv Beláček  vystudoval zpěv na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě u Evy Blahové a zdokonaloval se u Ileany Cotrubas, Carla Bergonzihoa, Helmuta Rillinga a Wolfganga Schöneho na Bach-Akademie ve Stuttgartu. Je držitelem ocenění několika mezinárodních pěveckých soutěží, např. v Rocca delle Macie v Itálii, soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech (absolutní vítěz 1993), soutěže M. Schneidera-Trnavského nebo soutěže Hanse Gabora Belvedere. V opeře SND v Bratislavě vytvořil role jako Dulcamara, Figaro, Leporello, Vodník a další. Dnes zpívá na  evropských operních scénách včetně Ženevy, Bruselu a Štrasburku. Vystupoval s Canadian Opera Company v Torontu, v USA, v Japonsku  v Argentině, v Izraeli. Další výčet zahrnuje operní domy v Düsseldorfu, Semperoper v Drážďanech, ve Florencii, v Královské opeře v Kodani nebo v opeře Muscat v Ománu. V posledních sezónách zpíval v Paříží s orchestrem Radio France, v Deutsche Oper Berlin, Welsh Opera Cardiff a na BBC Proms.
Gustáv Beláček získal svou pověst nejen díky rozsáhlému opernímu repertoáru, ale rovněž díky své koncertní činnosti. Spolupracoval s dirigenty jako Sir Charles Mackerras, Jiří Bélohlávek, Serge Baudó, Kurt Masur, Seiji Ozawa a další. Vystupuje na prestižních koncertních pódiích Royal Albert Hall v Londýně, Concertgebouw Amsterdam, Groβes Festspielhaus v Salzburku i na prestižních festivalech Rheingau Musik Festival, Pražské jaro, Luzern Festival.

Spolupracuje s televizí i hudebními vydavatelstvími BBC, Naxos, Harmonia Mundi a Brilliant Classics. Spolupodílel se na nahrávce Dvořákova Requiem se Symfonickým orchestrem New Jersey, která získala cenu Grammy. V roce 2008 mu byla v Miláně udělena cena GABARDI za interpretaci rolí Mozarta a Rossiniho.

 

GPS: 50.43365713938033, 15.817455082480025

Zobrazit polohu na mapě

Naplánujte si trasu (přes google mapy)

Jít zpět

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás