Krkonosskerozhledy.cz

O nás Média Fotogalerie Kontakt
 

Kam vyrazit

RSS Feed

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Jít zpět

Jít zpět

JARNÍ KONCERT PĚVECKÉHO SBORU ZÁBOJ

JARNÍ KONCERT PĚVECKÉHO SBORU ZÁBOJ

Klikněte pro zvětšení obrázku.

Termín: Čt 11.05.2023

Region: Trutnovsko

Čtvrtek 11. května v 19:00 hodin - Farní sbor Českobratrské církve evangelické Dvůr Králové nad Labem

JARNÍ KONCERT PĚVECKÉHO SBORU ZÁBOJ

Pěvecký sbor Záboj srdečně zve všechny příznivce sborového zpívání na svůj tradiční jarní koncert. 

Hostem koncertu bude hudební seskupení žáků ZUŠ hrajících na žesťové nástroje  PlechBand pod vedením Bc. Nikoly Šimkové.

V podání pěveckého sboru Záboj zazní písně českých, německých a slovenských autorů, písně lidové v úpravách pro vícehlasý sbor, oblíbené spirituály a další.

Koncert se koná v kostele Českobratrské církve evangelické na náměstí Odboje (vedle gymnázia) ve Dvoře Králové nad Labem.

Pěvecký spolek Záboj byl založen v roce 1861. V současné době sdružuje nejen aktivní zpěváky, ale také příznivce sborového zpívání. Všichni se podílejí na financování spolku. Pěvecký sbor se schází každý týden ke zkouškám. Během roku uskuteční obvykle 5-10 koncertů a příležitostných vystoupení ve Dvoře Králové a okolí. Účastní se pěveckých festivalů. Od roku 1994 zorganizoval ve Dvoře Králové již osmkrát Setkání pěveckých sborů. Činnost Spolku Záboj je finančně podporována Městem Dvůr Králové nad Labem a sponzory. Dříve spolupracoval se dvěma sbory z Německa, reprezentoval Českou republiku v Itálii, Francii a Německu. Spolek Záboj byl zaregistrován do spolkového rejstříku vedeného u Krajského soudu v Hradci Králové pod sp. zn. L 1563.

 

Vstupné: Vstupenky zakoupíte v divadelním předprodeji nebo na místě v den konání koncertu. Předplatitelé i zde uplatní svou abonentní vstupenku.

 

GPS: 50.430234468057584, 15.813000451470497

Zobrazit polohu na mapě

Naplánujte si trasu (přes google mapy)

Jít zpět

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás