Krkonosskerozhledy.cz

O nás Média Fotogalerie Kontakt
 

Kam vyrazit

RSS Feed

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Jít zpět

Jít zpět

SLAVNOSTNÍ VEČER

SLAVNOSTNÍ VEČER

Klikněte pro zvětšení obrázku.

Termín: So 04.11.2023

Region: Semilsko

Sobota 4. listopadu v 19.00 hodin - Kulturní centrum Golf Semily

SLAVNOSTNÍ VEČER

ADJIRI ODAMETEY
Adjiri Odametey je jedním z nejvýznamnějších představitelů současné africké hudby.
Charakteristickým znakem ghanského písničkáře a multiinstrumentalisty je jeho teplý, zemitý hlas. Adjiri Odametey bez námahy zvládá crossover svými melodickými písněmi stejně jako hudbu, kterou lze označit jako afrojazz. Sám sebe vidí jako ambasadora autentické africké hudby. Adjiri Odametey vyrostl v Akkře, hlavním městě Ghany. Formován mezinárodními vlivy vytvořil svůj individuální styl. Nikdy nezapomněl na své kořeny a tradice své hudebně bohaté západoafrické vlasti. Na koncertech používá málo slýchané africké nástroje, jako je africká harfa kora, palcová piana mbira a kalimba, balafon s tykvemi jako rezonátory a bubny kpanlogo. Svou nezaměnitelnou hudbou si tak vytvořil místo na mezinárodní scéně world music.

www.adjiri.de 

 

JAN SMIGMATOR

Jan Smigmator ( *1986 ) Zpěvák, který na hudební scéně 21. století s noblesou a elegancí sobě vlastní ztělesňuje odkaz swingových králů, jakými byli Frank Sinatra, Sammy Davis jr., Dean Martin, Bobby Darin, Mel Tormé, Matt Monro nebo Tony Bennett, kterého Jan označuje navíc za svůj největší pěvecký vzor.

Smigmatorův výjimečný hlas, osobitý styl, bezchybné frázování, pódiová prezentace a přirozený cit pro swing ho řadí mezi přední interprety tohoto žánru nejen u nás, ale i v Evropě. Proto bývá také často označován jako evropský ambasador Velkého amerického zpěvníku.

Juraj Bartoš

Vystudoval konzervatoř (1981–86) i Vysokou školu múzických umení (1986–92) v oboru trubka u Kamila Roška v Bratislavě. Je významným interpretem vážné i jazzové hudby na Slovensku i v České republice. Během studií působil v několika big bandech. Byl členem Bratislavského big bandu (1980–88) a Big Bandu Konzervatória Bratislava (1986–90). V letech 1988–93 hrál v Kvartetu Emila Viklického na tuzemské scéně. V roce 1990 vznikl orchestr Bratislava Hot Serenaders, zaměřující se na jazzovou hudbu 20.–30. let, kde nyní Juraj Bartoš působí jako leader a umělecký vedoucí.

KATEŘINA ZÁVĚRKOVÁ TRIO
Trio Kateřiny Závěrkové vám představí známé hity v originálních úpravách, dvě generace muzikantů a jeden specifický hudební nástroj.

Kateřina Závěrková – zpěv
Jakub Hlobil – sedmistrunná  kytara
Josef Hlobil – bicí
 
MINIBAND ZUŠ SEMILY
Saxs: Barbora Slavíková, Anna Buriánková, Štěpán Horák, Richard Mlejnek
Trumpets: Jan Gerstner, Michal Sedláček, Daria Mojžíšová
Trombones: Martin Gerstner, Václav Novotný
Piano: Ondřej Fries
Bassguitar: Tomáš Lux
Drums: Zuzana Joštova, Jan Černohorský


Miniband pod vedením p. Martina Farského je soubor mladých hudebníků z řad žáků hudebního oboru ZUŠ Semily. Byl založen v roce 2018 a za krátkou dobu své existence již zdárně absolvoval několik veřejných vystoupení (např. ZUŠ Open, Semilský Paroháč a další). Jeho členové jsou ze tříd Martina Farského (trubka, trombon, baskytara), Jana Vávry (saxofony), Roberta Tomáše (bicí) a Jarmily Ochmanové (klavír).

V repertoáru má převážně skladby swingové, dále pak známé melodie taneční a filmové.

Od září 2019 hraje pod vedením učitele Augustina Bernarda, který vystřídal dirigenta Rudolfa Mihulku. Big Band má ve svém repertoáru skladby jak swingové, tak z oblasti moderního jazzu či jazz-fusion a hard-rocku.

www.zussemily.cz 

 

Vstupenkyhttps://www.kcgolf.cz/kalendar-akci/jazz-pod-kozakovem-jazzmusic-of-the-world/?reservation=true 

 

GPS: 50.60088797448109, 15.330776673815247

Zobrazit polohu na mapě

Naplánujte si trasu (přes google mapy)

Jít zpět

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás