Krkonosskerozhledy.cz

O nás Média Fotogalerie Kontakt
 

Kam vyrazit

RSS Feed

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Jít zpět

Jít zpět

OD HUBIČKY K RUSALCE

OD HUBIČKY K RUSALCE

Klikněte pro zvětšení obrázku.

Termín: St 21.02.2024

Region: Náchodsko

St 21. 2. 19.00 - Městské divadlo Dr. J.Čížka Náchod

OD HUBIČKY K RUSALCE

Lucie Silkenová - soprán
Ladislava Vondráčková - klavír


V programu zazní skladby B. Smetany, L. Janáčka, A. Dvořáka a B. Martinů

Lucie je vyhledávaná sopranistka pro operní i koncertní příležitosti, stálý host Národního divadla v Praze, vystupuje s významnými dirigenty, orchestry a soubory po celé Evropě a své posluchače si našla i v Japonsku, Jižní Americe či Africe. Po studiích u prof. I. Kusnjera na HAMU rozvíjela své umění na řadě mistrovských kurzů v zahraničí, získala 1. cenu na mezinárodní soutěži v Lyonu, 2. cenu na mezinárodní pěvecké soutěži A. Dvořáka v Karlových Varech a byla semifinalistkou mezinárodní soutěže Hanse Gabora Belveder. Vystupovala s BBC Symphony Orchestra v Londýně, s Budapest Festival Orchestra na turné po Evropě, s Českou filharmonií absolvovala turné v USA, s Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo koncertovala v Brazílii.
Představila se v mnoha operních rolích, např. v roli Kleopatry (Händel: Julius Caesar), Paminy (Mozart: Kouzelná flétna), Corilly (Donizetti: Poprask v opeře), Rosiny (Rossini: Lazebník sevillský), Gildy (Verdi: Rigoletto), Lišky Bystroušky (Janáček: Liška Bystrouška) či Lízy (Lehár: Země úsměvů).
Lucie začínala svoji divadelní kariéru na prknech SeMaForu, kde po boku Jiřího Suchého a Jitky Molavcové hrála a zpívala celkem 7 let. Dalším odskokem od klasiky byla role sopranistky Corilly v muzikálu Fantom Opery od A. L. Webbera, ve kterém účinkovala v letech 2014-2016.
Podílela se na nahrávce opery B. Martinů Čím lidé žijí s Českou filharmonií za řízení J. Bělohlávka, která získala Cenu Anděl 2019. Na svém kontě má také sólové nahrávky pro Supraphon, Český rozhlas a společnosti Navona Records a Arco Diva.
Lucie je sólistkou Ústřední hudby Armády ČR. Věnuje se soukromě i pěvecké pedagogické činnosti. Je patronkou Nadačního fondu Slunce pro všechny, který pečuje o lidi s postižením.
 

6. koncert ab. cyklu - skupina „K“           
     
Vstupné: 160 Kč, 140 Kč, 120 Kč  

Předprodej:
http://www.beraneknachod.cz/index.php/program/koncerty/495-od-hubicky-k-rusalce

 


 

GPS: 50.417199580596765, 16.162403728954466

Zobrazit polohu na mapě

Naplánujte si trasu (přes google mapy)

Jít zpět

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás