Krkonosskerozhledy.cz

O nás Média Fotogalerie Kontakt
 

Kam vyrazit

RSS Feed

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Jít zpět

Jít zpět

Řepka zpívá Dylana

Řepka zpívá Dylana

Klikněte pro zvětšení obrázku.

Termín: Pá 24.05.2024

Region: Semilsko

24.5. 19:00 - letní scéna u baru Letňák (Skálova ulice)

Úkryt před bouří - Řepka zpívá Dylana
                  Vybrané kapitoly ze života a díla nejvlivnějšího písničkáře své doby. Od Woodyho Guthrieho přes newyorské kavárny k celosvětové slávě a Nobelově ceně. Nejlepší příklad toho, co znamená tradice.
              V den narozenin amerického písničkáře Boba Dylana je ten nejlepší čas, nahlédnout do rozlehlého světa jeho písní a poslechnout si vybrané dylanovky v novém českém přebásnění. Dojde na hity (Blowin' in the Wind, Shelter from the Storm, Make You Feel My Love), na kousky pro znalce (Dignity, Most of the Time) i na ochutnávku z posledního alba Rough and Rowdy Ways (I Contain Multitudes). Řepka zpívá a hraje klasicky sám s kytarou a harmonikou – tedy tak, jak už dnes Dylana samotného spíše neuslyšíte.
Host: Boban
Jan Řepka - pražský zpěvák a kytarista Jan Řepka patří k výrazným hlasům mladší písničkářské generace. Vedle své původní tvorby vycházející z klasické folkové tradice 70. a 80. let uvádí také vlastní překlady písní amerického, německého i francouzského původu (Bob Dylan, Mani Matter, Georges Brassens).
                  V letech 2007-2017 vedl renomovaný hudební cyklus Open Mic Potrvá, v jehož rámci vystoupilo více než 500 různých autorů. Za své poslední album Rozjímání o sendviči byl Řepka v roce 2016 nominován na žánrovou cenu Anděl. Jeho specialitou jsou cykloturné pojící lásku k písním s láskou k pohybu.
                  Od roku 2009 jich podnikl dvanáct a další jsou v plánu. Od března 2020 vysílá pravidelné pořady na svém Youtube kanálu. Během více než 100 epizod v jejich rámci uvedl přes 880 různých písní.

v případě nepříznivého počasí se koncert uskuteční v Klubu KUS na Střelnici

vstupné dobrovolné

 

 

 

GPS: 50.58640199130926, 15.158879481797097

Zobrazit polohu na mapě

Naplánujte si trasu (přes google mapy)

Jít zpět

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás