Krkonosskerozhledy.cz

O nás Média Fotogalerie Kontakt
 

Kam vyrazit

RSS Feed

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Jít zpět

Jít zpět

VELETRH VĚDY 2024

VELETRH VĚDY 2024

Klikněte pro zvětšení obrázku.

Termín: Čt 30.05.2024 - So 01.06.2024

Region: Celá ČR

čt 30.5 - so 1.6. 10 - 16h - výstaviště PVA EXPO v pražských Letňanech

VELETRH VĚDY 2024 - NEJVĚTŠÍ POPULÁRNĚ NAUČNÁ AKCE AKADEMIE VĚD SE PO ROCE OPĚT VRACÍ!
Zažijte s námi vědu na vlastní kůži prostřednictvím interaktivních exponátů, modelů, mobilních laboratoří a praktických dílen. Meze vědě a kreativitě neklademe. Děláme z toho vědu!

Vstup na všechny expozice a doprovodné programy je ZDARMA.

NA CO SE LETOS MŮŽETE TĚŠIT?

Setkejte se s vědci a vědkyněmi v interaktivních expozicích
Veletrh nabízí širokou škálu zážitků na neuvěřitelných 8000 m2 výstavní plochy, která hostí více než 100 interaktivních expozic, vědeckých dílen a laboratoří Akademie věd ČR, prestižních vysokých škol a inovativních firem. Veletrh vědy, to je rozmanitost interaktivních zážitků ze všech vědních oborů na jednom místě. Výstavní expozice, vědecké dílny a laboratoře poskytují návštěvníkům možnost prozkoumat široké spektrum oblastí vědy a technologií skrze praktické aktivity a experimenty.

Přes sto různých stanovišť zabaví poučené zájemce i zvídavé malé děti. Budete si moci vyzkoušet stavebnici pro domácí experimentování s rostlinami, objevovat buňky, stát se skladatelem vlastní lidové písně nebo agentem v tajné laboratoři. Jako návštěvník veletrhu se dostanete k srdci jednoho z nejintenzivnějších laserů světa L4-Aton, vyzkoušíte si laserové šachy, otestujete vědomosti v řadě kvízů i praktické schopnosti, jako je pipetování nebo příprava chemických pokusů. Zavítáte i do různých časů lidstva a například zjistíte, kolik významných žen formovalo středověké dějiny. Lákadlem je také objevování čilého života v půdě a zkoumání jejího složení různými smysly. Bude toho ale mnohem víc!
Vědecká představení v multimediálním sále s obří obrazovkou
Expozice doplní vědecká představení, panelové diskuse, přednášky, workshopy, a besedy. O tom, že věda může být opravdovou zábavou, Vás přesvědčíme prostřednictvím oblíbených science show s řadou zajímavých experimentů, při kterých se Vám bude doslova tajit dech!

Tradičně jsme si pro Vás připravili i panelové diskuse s odborníky, kteří budou odpovídat nejen na dotazy moderátora Václava Moravce – příležitost tázat se budete mít i Vy. Prostřednictvím mobilní aplikace se budete moci zapojit do besedy o umělé inteligenci a lidském mozku. A garantujeme, že se bude na co dívat! Vše se odehraje v multimediálním sále s velkoplošnou obrazovkou o rozloze 80 m².
Zájem o Veletrh vědy každý rok roste – loni ho navštívilo rekordních 46 tisíc lidí. Proto neváhejte a buďte u toho letos s námi!
Kompletní program letošního ročníku veletrhu naleznete na webových stránkách www.veletrhvedy.cz.

 

 

 

 

Jít zpět

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás